Aanvullen van uw pensioen?

Heeft u financieel gezien de mogelijkheid om straks na uw pensioen te kunnen leven zoals u graag wilt?

Bij SynVest heeft u twee mogelijkheden om uw pensioen aan te vullen

  • Lijfrente opbouwen (pensioenproduct) met belastingvoordeel (box 1)
  • Zelf beleggen (box 3)

Een lijfrente opbouwen met belastingvoordeel (box 1)

Met een lijfrente legt u periodiek of eenmalig een bedrag in en bouwt u zo kapitaal op. Dit kapitaal kunt u vanaf u pensioengerechtigde leeftijd laten uitkeren zodat u naast uw AOW nog een extra uitkering heeft.

Het voordeel van een lijfrente is dat u deze meestal kunt opbouwen met een belastingvoordeel. Het nadeel is dat het opgebouwde bedrag vast staat en u het niet voor andere dingen kunt gebruiken.

Meer informatie over lijfrente opbouwen

 

 

Zelf beleggen (met netto geld in box 3)

Ook is het mogelijk om zelf te beleggen voor een aanvullend pensioen. Het voordeel is dat u altijd vrij over dit opgebouwde kapitaal kunt beschikken. U kunt zelf bepalen hoe dit kapitaal wilt opbouwen en wanneer u het wilt gebruiken voor een aanvulling op uw pensioen.

Maar dit voordeel kan ook een nadeel zijn: het opgebouwde kapitaal kan voor andere (onverwachte) uitgaven worden gebruikt. Een ander nadeel is dat boven een bepaald bedrag er vermogensbelasting betaald moet worden.

Meer informatie over zelf beleggen


Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële-informatiedocumenten. U vindt alle documenten van dit product in het downloadcentrum.

  Ga naar het downloadcentrum

Bel 020 - 23 51 490

Elke werkdag bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur

Vraag vrijblijvend de brochure aan

Vul hieronder uw gegevens in