Risico's en kosten

Beleggen in vastgoed is anders dan beleggen in bijvoorbeeld aandelen of obligaties. Wij adviseren daarom om het prospectus en de Essentiële beleggersinformatie van ons SynVest German RealEstate Fund te lezen.

Risico’s

Vastgoed is een lange termijn belegging waarmee goede rendementen behaald kunnen worden. De belegger dient zich er niettemin van bewust te zijn dat beleggen in vastgoed en beleggen in het algemeen risico’s met zich meebrengt. Voorbeelden van de risico’s zijn marktrisico, renterisico, verhuur- en leegstand risico, en liquiditeitsrisico. De risico’s van beleggen in vastgoed in het algemeen en in dit fonds in het bijzonder zijn omschreven in het prospectus.

Kosten

De kosten van dit fonds zijn onder te verdelen in onder andere acquisitiekosten, financieringskosten, exploitatiekosten en beheerkosten. Meer informatie over deze kosten is te vinden in het prospectus. Wij hanteren geen instap- of emissiekosten. Meer informatie over de uitstapkosten en de uitstaptermijn leest u hieronder.

Uitstappen

De uitstapkosten bedragen na 3 jaar 2,5%. Beleggen in vastgoed is een lange termijn belegging. Door de hoge aankoopkosten (bijvoorbeeld makelaarscourtage, acquisitie- en selectiekosten, overdrachtsbelasting) zijn we genoodzaakt de eerste drie jaar hogere uitstapkosten in rekening te brengen. Deze kosten komen ten goede aan het fonds, niet aan de beheerder. De uitstapkosten zijn in jaar 1: 9%, jaar 2: 7% en in jaar 3:5%.

Om het vastgoedfonds en andere beleggers te beschermen hanteren we een maximale uitstaptermijn. Het kan zijn dat wanneer er een aantal (grote) beleggers op hetzelfde moment uitstappen, wij vastgoed moeten verkopen om uitbetaling te realiseren. Dit verkoopproces duurt in Duitsland veel langer dan in Nederland en ook kost het tijd om een goede prijs te realiseren. De uitstaptermijn is tot 100.000 euro: 3 maanden, van 100.000 tot 500.000 euro: maximaal 6 maanden en vanaf 500.000 euro is dit maximaal 12 maanden.

whitepaper beginnende beleggers

Vrijblijvend meer informatie ontvangen?

Vraag onze brochure aan. In deze brochure leest u meer over:

  • Waarom beleggen in dit fonds?
  • Doelstelling en rendement
  • Onze vastgoedportefeuille
  • Beleggingsstrategie, risico's, dividendbeleid & belasting
  • Kosten en vergoedingen

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u de brochure per email en per post toe.