Lijfrente opbouwen

In de opbouwfase legt u eenmalig of periodiek een bedrag in. U mag opbouwen tot 5 jaar na het jaar waarin u de AOW-leeftijd bereikt. Dat kan bij SynVest met de SynVest Uitgestelde Lijfrente. 

SynVest Uitgestelde Lijfrente

Bij SynVest belegt u uw lijfrente kapitaal in beleggingsfondsen met aandelen, obligaties, vastgoed* of een combinatie hiervan.

U kiest zelf (of in overleg met uw adviseur) wat het best bij uw past:

 • De inleg
  • De minimale eenmalige inleg bedraag 5.000 euro. U kunt er ook voor kiezen om minimaal 100 euro per maand in te leggen.
 • Verwacht rendement en risico
  • U heeft zelf de keuze voor een fondsverdeling met hoger of lager verwacht rendement. Bij een hoger verwacht rendement hoort vaak een hoger risico. Bent u hiertoe bereid of kiest u liever voor een fondsverdeling met een lager risico?

Mogelijk belastingvoordeel in de opbouwfase

U mag jaarlijks een bepaald maximumbedrag bij uw belastingaangifte opgeven als aftrekpost indien er sprake is van een pensioentekort. Dit heet uw ‘jaarruimte’. Deze aftrekpost komt in mindering op uw belastbaar inkomen. U krijgt een deel van het geld dat u heeft ingelegd terug via uw belastingaangifte. Heeft u in voorgaande 7 jaar geen of beperkt gebruik gemaakt van uw jaarruimte? Dan kunt u een extra bedrag inleggen. Deze ruimte heet de 'reserveringsruimte'. In de uitkeringsfase betaalt u belasting over de uitkeringen. Valt u dan in een lagere belastingschijf? Dan heeft u belastingvoordeel. Daarnaast betaalt u geen vermogensbelasting over de waarde van uw lijfrente.

Met de rekenhulp van de Belastingdienst berekent u welk bedrag u maximaal mag aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting.

Kenmerken van de SynVest Uitgestelde Lijfrente

 • Flexibiliteit in inleg. Hoogte van het bedrag en hoe vaak u stort.
 • Flexibiliteit in beleggingsfondskeuze
 • Flexibiliteit voor de looptijd, u bepaald zelf het moment dat u het kapitaal gebruikt voor een aanvulling op uw pensioen
 • Door het belastingvoordeel kunt u tijdens de looptijd niet vrij beschikken over uw opgebouwde kapitaal
 • Kosteloze omzetting van opbouwfase naar uitkeringsfase

* met uitzondering van het SynVest German RealEsate fund


Loop geen onnodig risico. Lees de Financiële bijsluiters. U vindt alle documenten van dit product in het downloadcentrum.

  Ga naar het downloadcentrum

Bel 020 - 23 51 490

Iedere werkdag bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Vraag vrijblijvend de brochure aan

Vul hieronder uw gegevens in